Nagyon sok fórum beszél arról, hogy egyensúlyban kellene lennünk, akkor vagyunk képesek a napi stresszeket egészségesen kezelni, akkor nem alakulnak ki betegségek bennünk, akkor érzelmileg stabilak vagyunk, tiszta fejjel vagyunk képesek gondolkodni, ..... és teljes lesz az életünk.

Mind- mind klisészámba menő ezoterikus/ orvosi/ pszichológiai idea, amely gyönyörű reményekkel és célokkal kecsegtet mindenkit, de senki nem mondja meg, merre is van az odavezető út, és hogy hogyan is vagyok képes én, egyszerű halandó lény megtalálni az odavezető utat, hogy végre a keblemre ölelhessem a Szent Grált, és végre egyensúlyban legyek önmagammal.

Többféle út vezet ehhez a lelki állapothoz. Szeretnék néhányat megosztani.

1. Csakrákon át:

   A csakratan ősi szanszkrit hagyomány, mely nem arról szól, hogy "látom, nem forog a csakrád, majd jól megpörgetem neked- jó pénzért..."

A csakrák tartalmazzák az emberi élet egyes fejlettségi állomásait, az ahhoz tartozó fizikai betegségeket, érzelmi felismeréseket, félelmeket, pozitív és negatív magatartás mintákat, lelki állapotot, szakrális igazságokat, melyek felismerések formájában segítenek az egyénnek a továbblépésben, az élete kihívásainak megértéseiben.

Megtalálhatjuk benne azokat az inspiráló útmutatókat, melyek ahhoz kellenek, hogy képesek legyünk más szemszögből értelmezni életünket, problémáinkat. Mintegy tükröt tartva elénk képesekké válunk meglátni a hibás megrögzöttségekeinket, melyek minden téren korlátokat fognak állítani számunkra, és fenntartják félelmeink falait.

Ha tudatosan végighalad az egyén a csakrákon, hatalmas szellemi, lelki, szemléletbeli fejlődésen fog keresztülmenni, ami kihat a fizikai állapotunkra, az érzelmeinkre, kapcsolatainkra, és a lelki egyensúlyunkra.

Csodálatos út, és egyedül is járható. Persze a jól megválasztott szakember vagy szakirodalom segítségével csupán. De megéri....

2. Archetípusokon keresztül:

 Be kell vallanom, C. G. Jung nélkül nagyon üres lenne a pszichés- spirituális világ...

Az archetípusok a két nem fejlődésén túl magába foglalja mindazt, ami az emberi természet jó és rossz oldala, valamint minden életkorhoz és szerepkörhöz tartozó viselkedéscsoport jellemzőit. Vannak a tradicionális archetípusok és vannak a Jung- féle archetípusok. Az első ősi magatartásmintákat, magatartáscsoportokat jelent, melyek évezredek óta nem változtak. (Tévedés ne essék, az ember sem változott, legfeljebb technikailag...)

A másik megközelítés pedig az egyes emberi viselkedéscsoportokat nem kifejezetten életszakaszhoz köti, hanem az emberi pszichikum működési területeihez. Ezen kívül tartalmazza az árnyék-ént is, amiről semmilyen ezoterikus/ spirituális fejlesztő program nem foglalkozik. Drámai hiányosság, mely emberek tömegeit vezeti tévútra, amikor azt tanítja, hogy ne érezd saját negatív érzéseidet, gondolataidat, melyek nem pozitívak, nyomd el magadban, írtsd ki még a csíráját is. Sajnos így készülnek a "fél- emberek", és idő kérdése, mikor omlik össze az élete vagy ő maga...

Ezért nagyon jól működő rendszer az archetípusok megismerésének az útja, mely nemcsak a pozitív személyiségjegyekkel foglalkozik, hanem az árnyékban megbúvóval is. Ami- hozzáteszem-, nem feltétlenül rossz. Kevesen tudják, hogy az árnyékén tartalmazza a legnagyobb erőforrásunkat: a szenvedélyt. Ha másért nem, de ezért érdemes minden követ megmozgatni...

3. Asztrológia:

A valóban hozzáértő, alapos ismeretekkel rendelkező asztrológus kincset ér, mivel az személyiségen belül olyan belső motivációkat képes feltárni, melyek nem képesek tudatosodni az egyénben, de érzelmi szinten mégis determinálja a viselkedését.

4. Ha már a determinált viselkedésekről, érzelmi reakciókról esett szó, a jó, és alapos kineziológiai stresszkezelő terápiás foglalkozások is azokkal a magatartásunkat, érzelmeinket befolyásoló negatív hatások, tudatalatti tartalmak feltárásával és korrekciójával foglalkozik, melyek segítségével komoly személyiségfejlődést lehet elérni.

5. Nem lebecsülendő a pszichoterápiás lehetőségek sem, hiszen a pszichológia nagy előnye, hogy szintén foglalkozik és feltárja az árnyék- ént, a lappangó személyiséget. Sokan azért fogadják el ezt a legjobb megoldásnak, mert megfoghatónak, racionálisnak, tudományosan kellőképpen megalapozottnak tartják. Valóban komoly tudományos évtizedek állnak a pszichológia tudománya mögött. (A csakra-tan mögött pedig pár ezer év tapasztalata....)

5. Meditációs tréningek:

FIGYELEM! Csak avatott szakemberre bízzuk a transzállapotban való munkát, mert az egyik oldalon olyan mély és végleges eredményeket lehet elérni, amelyek más, éber tudatállapottal dolgozó módszerekkel ritkán. Veszélye, hogy kárt is lehet vele tenni. Gyermekkorban egyáltalán nem szabad meditáltatni a gyermekkel, hiszen még nincs valóságtudata. Nincs rá szüksége, hogy ez teljesen felboruljon, és a szürreális fantáziát fogadja el valóságnak, és pl. elkezdjen különleges varázsképességekre vágyni, mint Harry Potter.

Rendkívül hatásos terápia, mellyel nagyon pozitív eredményeket érhetünk él életünk bármely problémájának megoldásában.

 

       Bízom benne, hogy tudtam segíteni minden kedves útkeresőnek, hogy megtalálja, milyen módszer az, ami számára a legbiztonságosabb, legeredményesebb lehet.

Ami viszont rossz hír lehet, hogy mindezért a fejlődésért sokat kell tennünk, elszántnak kell lennünk és bizony sok fájdalommal kell szembenéznünk. De azt megígérem, az eredmény nem fog elmaradni. Befektetett munka elnyeri méltó jutalmát...

Mindenkinek kellemes és zökkenőmentes utazást kívánok a belső békéje felé.

Címkék: ezotéria asztrológia pszichoterápia meditáció pszichológia kineziológia lelki béke belső béke kineziológiai kezelés önfejlesztő tréning belső utazás Jung önfejlesztő módszer spirituális felődés meditációs módszerek pszichoterápia Pécs spirituális önfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://csendsziget.blog.hu/api/trackback/id/tr607144281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása